GENERAL TIRE PRESENTERAR NYA ALTIMAX ARCTIC 12

9 FEBRUARI 2017

Generals vinterdäck AltiMAX Arctic 12 presenterades i vecken för utvalda återförsäljare och inbjuden press på ett specialevenemang i Mont Tremblant, Quebec, Kanada.

Generals vinterdäck AltiMAX Arctic 12 presenterades i vecken för utvalda återförsäljare och inbjuden press på ett specialevenemang i Mont Tremblant, Quebec, Kanada. Det nya vinterdäcket kommer att ersätta de befintliga AltiMAX Arctic för personbilar, vans, crossovers och mindre SUV:ar. Det är ett innovativt dubbdäck som består av en ny gummiblandning och har ett nytt däckmönster som ger enastående grepp i låga temperaturer på våta, snöiga eller isiga vägar. Arctic 12 har förbättrade prestanda på snöiga och isiga underlag och längre livslängd. Totalt 47 T-klassade dimensioner kommer att erbjudas, från 14 till 19 tum, och alla med extra belastningskapacitet. Tillsammans med Grabber Arctic för större SUV:ar och pickuper samt Grabber Arctic LT för lastbilar kommer General Tires vinterproduktportfölj att inkludera totalt 72 dimensioner. – General Tires vinterdäck har ett gott rykte bland återförsäljare och användare och anses vara ett tillförlitligt alternativ med imponerande prestanda. Nya General AltiMAX Arctic 12 stärker det ryktet ytterligare och tar vinterns väggrepp och köregenskaper till en helt ny nivå, meddelar Travis Roffler, marknadschef på General Tire. AltiMAX Arctic 12 har en mönsterdesign med en förstärkt mittribbstruktur som ger enastående styrrespons och köregenskaper på torra vägar. Dessutom har den djupa vinklade spår som leder bort vatten och ger bättre grepp vid vått väglag. Arctic 12 har en bredare kontaktyta, längre livslängd och dubbar för bättre grepp. För att säkerställa att användaren är nöjd med sitt köp erbjuds en 30 dagars prova på-period. Beställningar kan läggas från och med mars och däcken levereras från och med juli. 

Kontakt
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires

Continental AG l Tire Divison

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Since 1915.
General Tire. A brand of Continental.