GENERAL TIRE PRESENTERAR G-MAX AS-05 OCH GRABBER HD

3 APRIL 2017

General Tire presenterar två nya produkter i produktportföljen. G-MAX AS-05 med ultrahöga prestanda för allroundanvändning och Grabber HD.

General Tire presenterar två nya produkter i produktportföljen. G-MAX AS-05 med ultrahöga prestanda för allroundanvändning och Grabber HD.

G-MAX AS-05 är ett däck med ultrahöga prestanda för allroundanvändning. Det har ett asymmetriskt mönster och en garanti på 50 000 miles. Smart Grip-tekniken ger sportiga prestanda på torra vägar och ett stabilt grepp på våta och snöiga väglag. StabiliTread-tekniken gör kontaktytan planare och större vilket gör att slitaget blir jämnare och mönstret får en längre livslängd. Smart Monitor-indikatorer varnar om fordonet är felinställt och när däcket behöver bytas. Det finns totalt 54 dimensioner med diameter från 16 till 22 tum och profiler från 35 till 55 vilket täcker in 90 procent av marknaden. Det är kort sagt ett smartare däck för en smartare förare.

Nya Grabber HD är ett slitstarkt däck med bra grepp, köregenskaper och lång livslängd som är utvecklat för allroundanvändning för kommersiella lätta lastbilar och transportbilar. Duragen-tekniken ger en imponerande hållbarhet och en bred kontaktyta, vilket förlänger livslängden. Grabber HD har dessutom Sidewall Curb Guards som ger ökat skydd om man kör emot en trottoarkant eller liknande. Däcket kommer i totalt 11 dimensioner. Åtta av dem är 16- och 17-tums LT-däck och de andra tre storlekarna är 15- och 16 tums Euro Van-däck. General Tires tester visar att Grabber HD ger en upp till 25 % längre körsträcka än Firestone Transforce HT.* 

– Det är mycket spännande att få presentera de här två däcken för återförsäljarna och användarna. De två däcken är väldigt olika varandra, men har båda en viktig roll i vårt produktprogram. UHP G-MAX AS-05 kommer så småningom att ersätta AS-03 som varit en trotjänare i många år, säger Travis Roffler, marknadschef på General Tire.

– Grabber HD fyller ett behov som funnits för lätta lastbilar och vans som används av småföretag och flottor. Återförsäljarna har behövt ett annat alternativ i den kategorin länge nu och vi är väldigt glada över att äntligen kunna ge dem det, säger Travis Roffler.

De nya däcken har presenterats för återförsäljare och media på två sätt. Vissa av återförsäljarna och journalisterna har fått lära sig mer om de nya däcken på en konferens på ett kryssningsfartyg i Bahamas under den årliga GOLD-återförsäljarresan. I dag befinner sig en annan återförsäljargrupp i Texas för att kicka i gång det årliga evenemanget Drive and Learn. Under sex veckor i april och maj kommer det en ny grupp med återförsäljare varje dag till San Antonio i Texas, USA, för att lära sig mer om de nya däcken under en middagspresentation. Dagen därpå får de uppleva däcken personligen genom att köra ett antal banor på företagets testanläggning i Uvalde i Texas. Samma kväll anländer en ny grupp återförsäljare för att vara med om samma programpunkter. När hela evenemanget är över har fler än 1 100 återförsäljare deltagit.


*Baserat på interna slitagetester. Jämförelsen är gjord med Firestone Transforce HT i dimensionen LT245/70R17 119/116R. I trafik kan resultatet se annorlunda ut.

Kontakt
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires

Continental AG l Tire Divison

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Since 1915.
General Tire. A brand of Continental.