BROOKS SLÅR UT FÖRHANDSFAVORITERNA I PRO-2-DEBUTEN

26 APRIL 2017

General Tire-föraren Jerett Brooks visade vad han gick för i sin Pro-2-debut i Lucas Oil Off Road Racing Series på Wild Horse Pass Motorsports Park i Chandler, Arizona, USA. Brooks lyckades inte bara bra i konkurrens med några av de bästa short course-förarna – han vann. 

General Tire-föraren Jerett Brooks visade vad han gick för i sin Pro-2-debut i Lucas Oil Off Road Racing Series på Wild Horse Pass Motorsports Park i Chandler, Arizona, USA. Brooks lyckades inte bara bra i konkurrens med några av de bästa short course-förarna – han vann.

– Det var första gången jag hoppade direkt från min Pro Lite till Pro-2. Vi låg faktiskt bättre till i Pro lite, sade Jerett Brooks, som är den regerande Pro Lite-mästaren. Vi låg trea under Pro-2-racet när jag slog i väggen och tappade de bakre bromsarna. Ärligt talat kändes bilen inte helt optimal då. Så fort det blev torrare fick mina General Grabbers riktigt bra grepp. Min spotter John Hoffman sa hela tiden till mig att fortsätta trycka på och de sista varven låg jag dörr mot dörr med Bryce Menzies i ledningen. Jag var i zonen. Allt flöt på och jag hade bra självförtroende. Det var en hård kamp mot Menzies, Deegan, Rob Mac och RJ. Jag har studerat dem länge för att se vilka linjer de följer och hur de får fäste i gruset. Det är mycket snack om att vi vann så här på första försöket – det överraskade nog oss alla.

pro 2 debut

Jerett kompletterade sin klara Pro-2-seger i omgång 1 med en topp 5-placering i omgång 2. Han tog dessutom en andra- och tredjeplacering med sin Pro Lite. Jerett kör med Grabber X3-däck på sin Pro Lite och Grabber Red Letter Race-däck på Pro-2. General Tire ger honom precis det grepp och den kontroll han behöver för att ta topplaceringar i kampen mot världens bästa förare.

Kontakt
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires

Continental AG l Tire Divison

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Since 1915.
General Tire. A brand of Continental.