GENERAL TIRES NYA G-MAX AS-05 I BUTIK

16 MAJ 2017

Nya General Tires däck med ultrahöga prestanda för allroundanvändning G-MAX AS-05 finns i butik från och med i dag. 

Nya General Tires däck med ultrahöga prestanda för allroundanvändning G-MAX AS-05 finns i butik från och med i dag.

G-MAX AS-05, som är efterföljaren till G-MAX AS-03, är ett däck med ultrahöga prestanda för allroundanvändning. Det nya däcket har ett asymmetriskt mönster med en slitbanegaranti på 50 000 miles. Smart Grip-tekniken ger sportiga prestanda på torra vägar och ett stabilt grepp på våta och snöiga väglag. StabiliTread-tekniken gör kontaktytan planare och större vilket gör att slitaget blir jämnare och mönstret får en längre livslängd. Smart Monitor-indikatorer varnar om fordonet är felinställt och när däcket behöver bytas. Det finns totalt 54 dimensioner med diameter från 16 till 22 tum och profiler från 35 till 55 vilket täcker in 90 procent av marknaden. Det är kort sagt ett smartare däck för en smartare förare.

Det nya UHP-däcket presenterades första gången för återförsäljare och media i mars. Vissa av återförsäljarna och journalisterna fick lära sig mer om detaljerna på en kryssning till Bahamas under den årliga GOLD-återförsäljarresan. I slutet av samma vecka fick en andra grupp återförsäljare och journalister själva uppleva däckets egenskaper när de körde fordon utrustade med det nya däcket på General Tires testbanor i Uvalde, Texas, USA.

General Tires marknadschef Travis Roffler ser fram emot att få ut det nya däcket till återförsäljarna.

– Det känns mycket spännande att äntligen få ut däcket i återförsäljarnas händer. Vi har pratat om det här däcket ett tag nu och är redo att låta återförsäljarna introducera det för sina kunder. Den första responsen vi fått efter lanseringen har varit mycket positiva, så nu är vi redo att låta marknaden säga sitt, berättar Travis Roffler.

Kontakt
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires

Continental AG l Tire Divison

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Since 1915.
General Tire. A brand of Continental.