GENERAL TIRE I SAMARBETE MED TREAD LIGHTLY!

1 JUNI 2017

General Tire har påbörjat ett samarbete med friluftsorganisationen Tread Lightly!®. 

General Tire har påbörjat ett samarbete med friluftsorganisationen Tread Lightly!®. Tread Lightly!® är en organisation som tillsammans med sina samarbetspartner leder ett nationellt initiativ för att skydda och förbättra tillgången till friluftsområden genom att sprida information och öka den allmänna medvetenheten om hur man beter sig ansvarsfullt i naturen. Organisationen är baserad i Utah i USA.

Tread Lightly!s mål är att uppnå en balans mellan ett ansvarsfullt friluftsliv, hälsosamma ekosystem och ett välmående fisk- och djurliv. Organisationen engagerar sig i frågor som rör både land och vatten och representerar nästan alla typer av friluftsaktiviteter, bland annat jakt, fiske och båtsporter. De verkar också särskilt för säker och ansvarsfull användning av motordrivna och mekaniserade fordon utomhus.

General Tires marknadschef, Travis Roffler, berättar att samarbetet är ett logiskt steg för varumärket.

– Eftersom vi är så involverade i ökenrally- och terrängfordonsbranschen genom våra Grabber-däck känns det ganska naturligt för oss att stödja en organisation som verkar för ett ansvarsfullt friluftsliv och ansvarsfull användning av våra terrängsystem, säger han.

Tread Lightly!s interimchef Casey Snider menar att samarbetet är lönsamt för båda parter. – Vi är tacksamma för att General Tire stöder vårt arbete för att öka tillgången till friluftsområden. Tack vare det här samarbetet kan Tread Lightly! nu finansiera nya förvaltnings- och återställningsprojekt för att värna de möjligheterna, säger Casey Snider. 

Kontakt
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires

Continental AG l Tire Divison

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Since 1915.
General Tire. A brand of Continental.